Art Atelier Cascada is een plaats waar kunstzinnige en therapeutische workshops worden gegeven onder professionele begeleiding. Cascada biedt specifieke programma’s voor kinderen, jongeren en volwassenen, die elk zijn gericht op
1 van onderstaande thema’s:

• Ontplooien van artistieke talenten (kunstzinnige vorming)
• Versterken van creatief vermogen (inspiratie & expressie)
• Werken aan persoonlijke doelen (creatieve therapie)

De meeste workshops hebben een 8-weekse cyclus en bieden plaats aan 5 tot 10 deelnemers. Individuele begeleiding is ook mogelijk. Daarnaast werkt Cascada samen met scholen in het (speciaal) basisonderwijs, waar op locatie maatwerk-programma’s worden verzorgd voor kinderen met leer- en/of gedragsproblemen. In het voortgezet onderwijs verzorgt Cascada workshops en leergangen kunstzinnige vormgeving (kunstklas).

Cascada is gevestigd in de Badhuisstraat 160 in Scheveningen en staat onder leiding van Silvia Clavijo. Silvia is gediplomeerd en gecertificeerd beeldend kunstenares (Academie voor Beeldende kunsten) en creatief therapeut (ICTEP). In 1990 heeft Silvia zich in Nederland gevestigd. Als immigrante uit Colombia heeft zij bijzondere affiniteit met uitdagingen die voortkomen uit de culturele assimilatie waar allochtone en multiculturele families (vaak) mee hebben te maken.

Cascada betekent in het Spaans waterval en staat als symbool voor beweging en overvloed. Art Atelier Cascada wil ‘jong en oud’ helpen contact te maken met de overvloed die ligt verborgen in de oneindige bron van (de) creatie.