Klik op de foto voor een vergroting

 

1. Creatieve cursus voor kinderen van 5 t/m 12 jaar

2. Artistieke cursus voor kinderen van 7 t/m 14 jaar

3. Inspiratie en expressie cursus voor volwassenen


1. Creatieve cursus voor kinderen van 5 t/m 12 jaar 

- Dinsdagmiddag 15.30-17.00
- Kosten: € 49 per maand inclusief materiaal
- Groepsomvang: 5 tot 10 kinderen
Begeleiding: Silvia Clavijo
- Locatie: Badhuisstraat 160, Scheveningen

Elk kind is uniek en elk kind heeft een eigen manier om iets te vertellen. In deze cursus leren de kinderen omgaan met verschillende beeldende technieken (schilderen, tekenen, kleien en collages maken) om hun eigen kwaliteiten en talenten te ontdekken. Het uitgangspunt is dat de kinderen leren hun emoties te verbeelden.

Om contact te maken met de inspiratiebron in jezelf, beginnen we elke sessie met verschillende soorten groepsdynamiek; hierbij kunnen we dansen, toneel spelen, gedichten lezen of spelen met muziek. Daarna gaan we natuurlijk schilderen of bijvoorbeeld kleien. Deze cursus is niet alleen een manier om tot rust te komen, creatief te zijn en iets moois te maken, maar na verloop van de tijd krijgt je meer zelfvertrouwen, zelfkennis en kan je ook je eigen ervaringen verwerken.

De creatieve cursus heeft een doorlopend karakter. De kinderen kunnen dus op elk gewenst moment insteken. Binnen de groep krijgt elk kind individuele begeleiding; het maakt niet uit welk niveau van kunstvaardigheid het kind heeft. Bij aanvang schrijven de kinderen zich in voor een periode van 4 weken. Aan het einde van elke maand kunnen zij aangeven of zij uitstappen dan wel hun deelname  met 4 of meer weken willen continueren. De cursus loopt van september 2022 tot en met juni 2023. In de schoolvakanties is er geen cursus. De kosten voor de cursus zijn inclusief het gebruik van materiaal, limonade en iets lekkers.

 

2. Artistieke cursus voor kinderen van 6 t/m 14 jaar

- Woensdagmiddag 15.00-16.30
- Kosten: € 49 per maand inclusief materiaal
- Groepsomvang: 5 tot 10 kinderen
- Begeleiding: Silvia Clavijo
- Locatie: Badhuisstraat 160, Scheveningen

In deze cursus maken de kinderen kennis met verschillende beeldende technieken zoals: plakkaatverf, olie-en pastelkrijt,  aquarelverf, boetseerklei en collagemateriaal. De techniek van het schilderen staat centraal. De kinderen leren hoe zij het beste de kleuren kunnen mengen en combineren, afhankelijk van het soort materiaal.

Elke sessie beginnen we met een groepsdynamiek om los te komen en in contact te zijn met je inspiratiebron. Voorbeelden daarvan zijn: dansen, spelen met muziek en toneel spelen. Daarna gaan we natuurlijk schilderen of kleien.

Tijdens deze cursus kunnen de kinderen zichzelf beter leren kennen. Aan de hand van gerichte opdrachten verbeelden zij wat zij denken en voelen in hun kunstwerk(en). Op deze manier ontdekken zijzelf hoe creatief zij (kunnen) zijn.

De cursus heeft een doorlopend karakter. De kinderen kunnen dus op elk gewenst moment insteken. Binnen de groep krijgt elk kind individuele begeleiding; het maakt niet uit welk niveau van kunstvaardigheid het kind heeft. Bij aanvang schrijven de kinderen zich in voor een periode van 4 weken. Aan het einde van elke maand kunnen zij aangeven of zij uitstappen dan wel hun deelname  met 4 of meer weken willen continueren. De cursus loopt van september 2022 tot en met juni 2023. In de schoolvakanties is er geen cursus. De kosten voor de cursus zijn inclusief het gebruik van materiaal, limonade en iets lekkers.

 

3. Inspiratie en expressie cursus voor volwassenen

- Elke donderdag van 19.00-21.00 uur
- Kosten: € 65 per maand inclusief materiaal
- Groepsomvang: 4 tot 8 deelnemers
- Begeleiding: Silvia Clavijo
- Locatie: Badhuisstraat 160, Scheveningen

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft om vanuit hart & ziel met kunst bezig te zijn; wil leren om zijn emoties of gevoelens te verbeelden dan wel zich verder wil bekwamen in kunstzinnige technieken. Voor eenieder die de kracht en inspirerende werking van beeldende middelen wil ervaren.

Het doel van deze cursus is om je eigen (vermogen tot) creativiteit te (her)ontdekken en in contact te komen met je kracht en gevoel. Daarnaast leer je hoe je het beste een bepaald materiaal kan gebruiken en besteden we aandacht aan de basis van het tekenen.

Elke les wordt vooraf gegaan door een ontspanningsoefening, om vanuit meer rust in contact te komen met je eigen inspiratie bron.

Aan de hand van gerichte opdrachten  wordt een beeldende techniek uitgelegd; bijvoorbeeld: houtskool, aquarelverf,  olie –en  pastelkrijt, ecoline of acrylverf. Met gerichte opdrachten wordt je uitgedaagd om je creativiteit verder te ontwikkelen; je leert (meer) expressie te geven aan jezelf en ontdekt je veelzijdigheid.

De cursus heeft een doorlopend karakter. De deelnemers kunnen dus op elk gewenst moment insteken. Binnen de groep krijgt elke deelnemer individuele begeleiding; het maakt niet uit over welk instapniveau de deelnemer beschikt. Bij aanvang schrijven de deelnemers zich in voor een periode van 4 weken. Aan het einde van elke maand kunnen zij aangeven of zij uitstappen dan wel hun deelname  met 4 of meer weken willen continueren. De cursus lopen van september tot en met juli.